Pyragas keptuvėje su obuoliais. Tešla paruošiama per porą minučių

Tešla lengvai paruošiama, labai skani ir minkšta, puikiai dera su obuolių įdaru.

Patiekalui jums reikės šių ingredientų:

– kiaušiniai, 2 vnt;

– miltai, 300 g;

– obuoliai, 3 vnt. + 2 v.š. Sachara;

– kefyras, 200 ml;

– cukrus, 150 g;

– vanilinio cukraus, 1 pakelis;

– sviestas, 80 g;

– žiupsnelis druskos;

– soda, 1 šaukštelis;

– graikiniai riešutai, 50 g.

Obuolius nuplaukite, išimkite šerdį ir supjaustykite į 8 skilteles.

Paimkite keptuvę aukštais kraštais ir gerai ištepkite vidų sviestu, o ant dugno lygiu sluoksniu užpilkite 2 šaukštus cukraus. Išdėliokite obuolių skilteles.

Kiaušinius išplakti su druska, tada suberti cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišyti masę ir gerai plakti mikseriu, kol cukrus visiškai ištirps ir tūris padidės kelis kartus.

Supilkite kefyrą. Patartina vartoti riebius. Mišinį plakite mikseriu.

Miltus sumaišykite su soda ir persijokite. Supilkite į mišinį ir minkykite tešlą iki vientisos masės.

Ištirpinkite sviestą ir įmaišykite į tešlą.

Riešutus sutriname blenderiu ir sumaišome su tešla.

Supilkite tešlą ant obuolių, uždenkite pyragą dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Patikrinkite pasirengimą dantų krapštuku.

Nukelkite keptuvę nuo ugnies, uždenkite lėkšte ir apverskite.

Pyragas kitą dieną išlieka skanus ir minkštas!