Stebuklingas komponentas: kam į maltą mėsą pilti mineralinio vandens

Sultingi kotletai su traškia plutele yra bet kurio stalo bruožas. Tačiau norint pasiekti tokį tobulą skonio ir tekstūros derinį, dažnai reikia ne tik įgūdžių, bet ir slaptų ingredientų. Vienas iš šių „stebuklų komponentų“ yra mineralinis vanduo. Straipsnyje išsiaiškinkime, kodėl jos papildymas malta mėsa tapo neatsiejama sultingų kotletų recepto dalimi.

Pagrindinės sultingų kotletų ruošimo taisyklės

Pirmiausia svarbu įsisavinti pagrindinius sultingų kotletų ruošimo principus. Nepaisant šaldytuve esančių ingredientų gausos, ne dėl visų jų iš faršo gali išbėgti papildomos sultys. Svogūnai ir pienas yra klasikiniai variantai, tačiau yra ir alternatyvų, tokių kaip ledas ir, žinoma, mineralinis vanduo.

Kodėl į maltą mėsą reikia pilti mineralinio vandens?

Vienas pagrindinių komponentų kovojant už kotletų sultingumą yra anglies dioksidas, kurio yra išpilstytame mineraliniame vandenyje. Šis elementas efektyviai suteiks kotletams papildomo sultingumo ir orumo. Mineralinis vanduo taip pat skatina intensyvesnę sulčių išsiskyrimą dėl jame esančių aktyvių elementų. Svarbu nedidelį kiekį vandens įpilti tik faršo gaminimo metu, kad gaminimo metu neprarastumėte konsistencijos.

Kodėl į maltą mėsą reikia dėti ledo?

Ledas, kaip ir mineralinis vanduo, yra veiksmingas ingredientas, padedantis išlaikyti kotletų sultingumą. Tačiau jo reikėtų dėti mažesniais kiekiais, palyginti su vandeniu. Svarbu atidžiai stebėti maltos mėsos būklę, nes nepakankamai įlūžus ledui gali atsirasti skysčio perteklius ir skonio praradimas. Kaip ir su vandeniu, ledą dėkite tik pradiniame gaminimo etape.

Eksperimentai su malta mėsa

Be mineralinio vandens ir ledo, yra daug kitų įdomių variantų, kaip kotletams suteikti ypatingą skonį. Pavyzdžiui, ruošdami žuvies kotletus galite įlašinti kelis lašus citrinos sulčių arba mažai rūgščių vaisių acto. Tai ne tik suteiks kotletams pikantišką skonį, bet ir prisotins juos natūraliomis sultimis, todėl nebereikės įpilti vandens.