Kaip padaryti, kad agurkai būtų aštrūs, traškūs ir skanūs: receptas su čili kečupu

Daugelis žmonių mėgsta aštrius marinuotus agurkus. Daugelis namų šeimininkių laikosi reikiamų proporcijų ir laikosi visų šio patiekalo ruošimo rekomendacijų, todėl jis pasirodo labai skanus. Toliau mes jums pasakysime, kaip paruošti aštrius traškius agurkus, pridedant čili kečupo.

Aštrių traškių agurkų ruošimas

Ko jums reikės:

  • 1 kilogramas agurkų;
  • 150 gramų čili kečupo;
  • česnakai – pagal skonį;
  • 1 lauro lapas;
  • pipirai – pagal skonį;
  • 2 šaukštai druskos;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 1 šaukštas acto;
  • 1 litras vandens.

Kaip gaminti:

Agurkus reikia nuplauti tekančiu vandeniu. Tada užpildykite indą šaltu vandeniu ir padėkite į jį 2-3 valandas.

Prieš konservavimą stiklainiai turi būti sterilizuoti. Užpildykite vidutines arba mažas talpyklas vandeniu ir įdėkite į mikrobangų krosnelę didžiausiu galingumu. Galima ir kitaip: į švarų ir sausą stiklainį supilkite verdantį vandenį, palaukite 5 minutes ir išpilkite. Dangtelius reikia virti puode apie 5 minutes.

Toliau reikia nulupti česnaką, jei norite, gvazdikėlį galima supjaustyti į keletą griežinėlių.

Į kiekvieną stiklainį reikia įdėti vieną česnako skiltelę, 1 lauro lapą ir 2-3 pipirų žirnelius. Taip pat galite pridėti serbentų, krienų ar vyšnių lapų.

Tada agurkus reikia sandariai sudėti į stiklainius. Puode užvirkite vandenį, supilkite į kiekvieną indą ir palikite 15 minučių.

Tada šį vandenį reikia supilti į puodą, užvirti, įpylus druskos, cukraus, čili kečupo ir 7-9 procentų acto. Palaukite, kol užvirs, ir nukelkite marinatą nuo ugnies. Tada gautu mišiniu reikia užpilti agurkus ir užsukti stiklainius dangteliais.

Tada juos reikia pastatyti aukštyn kojomis ir uždengti šiltu rankšluosčiu ar antklode. Po paros juos reikia apversti ir padėti vėsioje vietoje. Tokius agurkus galite suvalgyti per mėnesį.