Skanių ir sultingų cukinijų apkepų gaminimo receptai

Siūlome paprastų ir labai skanių cukinijų blynų receptą, o originalus padažas padės šį patiekalą padaryti įdomesnį.

Cukinijų kotletų receptas

Ingridientai:

  • Cukinijos – 5 vnt
  • Vištienos kiaušinis – 2 vnt
  • Kvietiniai miltai – 2 šaukštai. šaukštai
  • Druska – 1/2 šaukštelio
  • Juodieji pipirai – 1/4 arbatinio šaukštelio
  • Jogurtas – 150 gramų
  • Kmynai – 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Saldžioji paprika – 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Česnakai – 1 skiltelė
  • kalendra – 3 šaukštai. šaukštai
  • Citrinų sultys – 2 šaukštai. šaukštai
  • Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai. šaukštai

Porcijų skaičius: 12

Kaip gaminti

Nuplaukite ir nusausinkite cukinijas. Nupjaukite galus iš abiejų pusių. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, nenuimdami žievelės. Tai galite padaryti naudodami virtuvės kombainą. Iš daržovių išspauskite sulčių perteklių.

Paruoškite padažą patiekti su blynais. Norėdami tai padaryti, dubenyje sumaišykite natūralų jogurtą, kmynus, saldžiąją papriką, maltą česnaką, smulkintą šviežią kalendrą, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Į dubenį su tarkuota cukinija įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską, pipirus. Tada viską gerai išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite bekvapį augalinį aliejų, šaukštu supilkite į jį mišinį formuodami blynus. Kepkite juos iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Iškeptus blynus dėkite ant kepimo skardos. Įkaitinkite orkaitę iki šimto aštuoniasdešimties laipsnių. Į jį dedame blynelius ir leidžiame „kepti“ dešimt minučių. Patiekite karštą arba šaltą su padažu.

Padažas cukinijų blynams

Daržovių blynai yra Dievo dovana bet kokiems pusryčiams. Juos lengva paruošti, neabejotinai sveikuoliški ir tuo pačiu nepaprastai skanūs. O jei dar paruošite jiems padažą, tai bus tikrai karališki pusryčiai. Daržovių sezono metu toks skanus patiekalas pakels nuotaiką ir pripildys vitaminų.

Lengvas padažas cukinijų apkepams

Padažui sumaišykite grietinę arba baltąjį jogurtą (be užpildų) su citrinos sultimis, citrinos žievele ir smulkintais mėtų lapeliais.

Subtilus padažas daržovių blynams

Norėdami paruošti padažą, kreminį sūrį išplakite su cukraus pudra. Įpilkite pieno, vanilės, žiupsnelio cinamono. Viską gerai išmaišyti ir galima patiekti.